به گزارش مشرق، در نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که امروز به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب تشکیل شد، سید علی مرعشی با اعلام این مطلب افزود: تزریق واکسن مننژیت حجاج نیز از امروز در ۲۳ استان آغاز شده است و در ۸ استان بزرگ کشور از روز پنج شنبه آینده (۱۲ خرداد ماه) شروع میشود.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت به تزریق واکسن فلج اطفال(IVP) به زائران اشاره کرد و گفت: داروهای مورد نیاز برای حج امسال به جز سرم و شربت از داخل کشور خریداری و تأمین شده است و درحال پیگیری و هماهنگی برای انتقال آن به کشور میزبان هستیم.
در ادامه این جلسه، سید صادق حسینی رئیس سازمان حج و زیارت به استقرار تیم اعزامی این سازمان در عربستان و پیگیری امور اجرایی با طرفهای سعودی اشاره کرد و از توافق طرف سعودی با انجام روزانه ۹ پرواز رفت و ۱۲ پرواز برگشت حجاج خبر داد و گفت: قرار است در پروازهای برگشت دیگر شرکتهای داخلی به ایران ایر کمک کنند.
وی همچنین درباره انتقال هزینه ارزی سفر حج به عربستان توضیحاتی داد و گفت: گزارش تیم اعزامی به عربستان از افزایش نرخ برخی از خدمات و کالاها در کشور میزبان حکایت دارد که تلاش داریم با مذاکره با طرفهای سعودی این هزینهها را تعدیل کنیم ولی بخش از آن نیز باید از زائر دریافت شود که اطلاع رسانی انجام خواهد شد.
بر اساس این گزارش، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز بر لزوم تلاش برای حذف و یا کاهش برخی هزینهها که در سامانه مسار برای شرکتهای خدمات دهنده سعودی پیش بینی و صدور روادید به پرداخت این مبالغ منوط شده است، تاکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه برای کمک به زائران بخشی از افزایش هزینهها قرار است از منابع راهبردی سازمان حج و زیارت تأمین شود، افزود: مبلغی که از زائران گرفته میشود علی الحساب است و اگر موفق شدیم با حذف برخی از موارد و گرفتن تخفیف، هزینهها را کاهش دهیم مبلغ باقیمانده طبق روال قبل به زائران بازگردانده خواهد شد.
درادامه این جلسه اکبر رضایی معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت از آخرین وضعیت و اقدامات صورت گرفته در حوزه ثبت نام و اعزام حجاج گزارش داد و به احتمال اعلام قیمتهای جدید برای پر کردن ظرفیت باقیمانده در برخی کاروانها اشاره کرد.
وی افزود: قراردادها در حوزه مسکن نهایی و در بخشهای تدارکات و نقل با وجود گزارش افزایش قیمتها در عربستان، تیم اعزامی در تلاش است که قراردادهای این دو بخش را نیز با تدبیر و استفاده از راهکار مناسب نهایی کند.
در پایان این جلسه، حجت الاسلام والمسلمین صحبت الله رحمانی معاون عتبات سازمان حج و زیارت در خصوص روند اعزام کاروانهای زیارتی به عتبات عالیات گزارش داد و به برنامههای این سازمان در حوزه عتبات دانشجویی اشاره کرد.
وی افزود: درحال حاضر روزانه بین ۷ تا ۸ هزار زائر در عراق داریم که غذای آنها از طریق آشپزخانههای مرکزی تأمین میشود و با اقدامات صورت گفته در حوزههای اسکان و تغذیه خدمات ارائه شده به افزایش رضایتمندی زائران و به حداقل رسیدن اعتراضها منجر شده است.